wp725c3e98.png
wp7788a25a.png
wp00000000.png
wp870acfa5.png
wpf370855d.png
wp9b67b299.png
Op vrijdagavond 5 februari jongsleden was het zover: het begin van de BOSK winterweek. Namens het Landelijk Bureau BOSK mocht ik aanwezig zijn bij het vertrek van de gasten en de enthousiaste vrijwilligers op weg naar Au (Oostenrijk). Na een omweg kwam ik, dankzij persoonlijke TomTom Björn, aan bij het AC restaurant in Nieuwegein. Om de grote bus voor de deur kon je niet heen dus hier begint de reis naar Au.
Na een ontzettend hartelijk ontvangst, bracht Luuk mij naar de ruimte waar vrijwilligers en gasten met uitzwaaiers aan de koffie zaten. Alle gasten en vrijwilligers werden door Marguerite Welle Donker voorzien van een naambutton en welkom geheten. Ik raak al snel in gesprek met een vader die zelf al jaren mee was gegaan en wiens zoon dit jaar voor het eerst alleen meeging.
Wat mij trouwens opviel was dat het een zeer gevarieerd gezelschap vrijwilligers en gasten is, gezinnen, volwassenen en jongeren.

Na een bak koffie was het tijd voor vertrek. Ondertussen heb ik uitleg gekregen van Luuk over wie wat doet, wat er allemaal mee moet en hoe het onderweg gaat. Alle gasten gingen rustig een voor een de bus in, voorkeuren van zitplaatsen werden doorgenomen en er werden grapjes gemaakt. Er hing een ontzettend goede sfeer en iedereen heeft er heel veel zin in.
In de rolstoelbus wordt er ook afscheid genomen en de laatste check gedaan. Dan is het tijd te vertrekken.
Ik wens alle vrijwilligers en gasten een hele fijne vakantie met veel sneeuw en vooral veel plezier en zonder calamiteiten.
De deuren gaan dicht en daar gaan ze: een bus, rolstoelbus, nog een busje en de familie Welle Donker, met ongeveer 60 mensen op weg naar de sneeuw. Ik raad iedereen zeker aan om zich volgend jaar aan te melden en deze kans niet voorbij te laten gaan!

BOSK Landelijk Bureau
Esther van Groningen