wp725c3e98.png
wp7788a25a.png
wp00000000.png
wp46223ba9.png
wp667ca06c.png
wpb389b10d.png
BOSK Winterweek 2010
Verhaal van een nieuwe begeleider

De voorbereiding
Door velen is er voorafgaand aan de Winterweek veel werk verzet. Een bus vol levensmiddelen werd door Jan ingepakt. Dit nemen we allemaal mee..

Het begin
In Nieuwegein kwamen de gasten en vrijwilligers bijeen om naar Au (Oostenrijk) te vertrekken voor de Winterweek 2010. Voor velen werd dit weer een reis zoals al eerder gemaakt was. Voor anderen een begin van een avontuur, al wist ik niet wat me te wachten stond.
Een uitdaging...

Iedereen werd persoonlijk welkom geheten. De buttons met namen waren uitgedeeld. Een handige geheugensteun, er waren tenslotte al genoeg nieuwe indrukken op te doen. Is dit een gast met of zonder beperking? Wie horen er bij elkaar? Kan ik iets doen? Wie heb ik ook alweer gebeld om het enthousiasme te peilen?

Zwaaien in Nieuwegein, nog niet van de parkeerplaats af of er werd actie gevraagd. Wat gebeurde er… het eerste epileptische insult was alweer achter de rug. Waar ben ik aan begonnen. In de bus was de sfeer gezellig. Je kon met iedereen een praatje maken, alle gasten en vrijwilligers werden een groep. Dit gaat een gezellige en leerzame week worden.
In colonne reden we van stop naar stop, tussendoor af en toe een oogje dicht. Wat een indrukken!

De groep
Bij Hollandheim in het Bregenzerwald aangekomen werd er gewerkt op de automatische piloot. Even lekker wat nieuwe energie in de vorm van een broodje en daarna op routine de bagage via het raam de lift in. Dit hebben ze vaker gedaan....
In de loop van de week leerde je iedereen steeds beter kennen. De groep gasten en vrijwilligers werd steeds hechter dat was te merken aan bijv. de hulp die nodig was. Iedereen wilde helpen.

De activiteiten
Het sleeën in de aangepaste slees is een mooie uitvinding om zo van de Oostenrijkse sneeuw en het mooie landschap te genieten. Daarnaast hebben we veel leuke dingen gedaan als een ritje in de arrenslee, knuffelen met huskyhonden, naar de houtzagerij, een borrel in het plaatselijke café, met de gondellift naar de Diadamskopf op 2020 m hoogte, kampvuur, vuurwerk.. niets was onmogelijk.

De samenwerking
Door de gehele week liep een rode draad van samenwerking. Samen met de gasten genieten van alle leuke activiteiten. Samen met de vrijwilligers borden stapelen, samen gasten douchen en aankleden, samen te laat naar bed gaan, samen servetten vouwen, samen sleetjes duwen, samen sleetjes trekken, samen hard onderuit gaan in de sneeuw, samen in de zon zitten en samen plezier maken!

Kortom, het groepsgevoel om samen een geweldige winterweek te beleven was op en top aanwezig. Aan het begin dacht ik “waar ben ik aanbegonnen”.  Aan het einde is een soort verslaving opgetreden. Wat een geweldige week.

Volgend jaar is er weer een Winterweek. Het is een superweek voor gasten die samen of alleen op vakantie willen genieten van het mooie van Oostenrijk, de winter en van een geweldige groep mensen.
Ik hoop dat het volgend jaar net zo’n week wordt als deze, om nooit meer te vergeten!
Bedankt Jan, familie Welle Donker, Luuk, Bjorn, Yves, Kim, Kim, Joke, Rinskje, Sietse, Jelle, Aafke, Bram, Herman, Clemens en gasten voor de topweek!


 
Grüß Gott